Антония Първанова. Снимка: Булфото
fallback

"Проблемът на Румяна Желева, освен неверните данни в декларацията и за конфликт на интереси, е и лошото й представяне, което е безспорно. Не остана евродепутат и журналист в Брюксел, който да не го коментира", обяви в интeрвю за Dnes.bg евродепутатът Антония Първанова.

"Оттук нататък е въпрос на нашето правителство как ще излезе от тази ситуация, защото проблемът не е в България, а в г-жа Желева," каза Първанова, която смята, че вече текат консултации между нашето правителство и еврокомисията в лицето на Барозу за полезния пред България ход – оттеглянето на кандидатурата ни или замяната й с нова.

Първанова бе повече от категорична, че не бива да се обвързва представянето на Желева с България

Това е неин личен проблем. Освен това очевидно враговете на ГЕРБ са в самия ГЕРБ.

Но не от ГЕРБ, а вие бяхте човекът, който обяви в ЕП снощи, че тя лъже?

Нямах намерение да се изказвам, на мен ми беше дадена думата, защото тя засегна моето име. Всички групи в ЕП бяхме информирани предварително от докладчика по изслушванията за несъответствията в декларацията й за конфликт на интереси. По-скоро аз съм възмутена от опитите да са прикрива истината чрез изместване на същността, а тя е, че г-жа Желева е написала неверни неща, които е предоставила на ЕП.

Имаше и отговори, които породиха скептицизъм и усмивка – непознаване на кризата в Аденския залив, хуманитарната катастрофа в Конго с близо 1 млн. изнасилени жени, ситуацията в Афганистан.

Тя въобще не се сети, че става въпрос за Сомалия, защото започна да обяснява как ще преговаря с правителството за решаване на кризата.

За Конго пък тя предлага жените да бъдат обучавани...

Oще по темата

За Афганистан настоя да бъдат използвани талибаните като инструмент за предоставяне на хуманитарна помощ в страната!?!

Много неубедително представяне, което многократно беше изказвано от евродепутатите по време на изслушването й, каза още Първанова.

С високо вдигната глава ли ще отидете днес на работа в ЕП?

Нямам основание и нито един българин няма основание да се срамува от това, че е българин. Има един-единствен човек, който трябва да се срамува, и това е г-жа Желева, че се представи толкова зле и се държа агресивно, което не даде възможност на българските евродепутати да се зарадваме, че имаме един добър кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

723

анонимен

преди 12 години

има много подли женици на този свят...като казвам подли,разбирай уникат...тази дама българино...е една от тях...радвам се че не я познавам лично

722

анонимен

преди 12 години

Тази е много по-голяма *** от Желева. Последната поне беше смешна, а тази с отровата си може да убие и сибирски мамут от ледниковата епоха.

721

Анонимен

преди 12 години

Отврат!

fallback