Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов продължава да си харесва кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар. На въпрос дали е допуснал кадрова грешка с номинирането й за поста в Еврокомисията, министър-председателят отговори, че не е.

Коментарът на Борисов за снощното представяне на Желева в Европарламента е, че е имало и по-трагични кандидат-комисари. Въпреки въпроса кои са те, Борисов се въздържа да спомене имена.

Премиерът смята, че Желева се е представила нормално, предвид ситуацията на напрежение седмици и месеци преди изслушването, в която била поставена.

Никой кандидат-комисар не бил поставян под такъв натиск.

Самият премиер не е правил проверка по документи дали Желева попада в конфликт на интереси, но имал личното устно уверение от нея, че няма такова нещо.

За това, което се случи във вторник вечерта пред очите на евродепутатите и европейската общественост, Бойко Борисов обвини БСП. Знаел защо го правят – заради успехите на правителството в борбата с престъпността.

В тази връзка пред репортерите Борисов припомни вица, че няма пазач при казана с българите в ада, защото ако някои си подаде главата, другите ще го дръпнат надолу.

Борисов имал план Б, но засега не искал да говори за резервни варианти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase