Снимка: БГНЕС
fallback

Люксембург отпуска на 1000 жители 1729 евро за финансиране на политиката за защита на потребителите.

България на 1000 жители отпуска 4 евро, а Румъния - 2.

Това посочи еврокомисарят по защитата на потребителите Меглена Кунева на пресконференция, на която представи преглед на постигнатото в политиката за защита на потребителите и визия за развитието й.

Отчетът на първия български еврокомисар е събран в книгата "За да ви е по-евтино, по-качествено и по-удобно".

"Ако тази политика не се финансира, тя няма да живее", коментира Кунева, като отбеляза, че не е забелязала някой от политиците в България да е споменал думата "потребител".

В отговор на въпрос Кунева посочи, че продължава да смята, че България има нужда от център и от либерално мислене - от свободен пазар, демокрация на пазара и защита на правата на личността.

"Искам да бъда в политиката, защото съм активен човек и защото знанието е отговорност. Знам какво искам да постигне моята страна и знам как можем да го постигнем", заяви Меглена Кунева.

Oще по темата

Дали обаче това ще минава през публична работа, която е свързана с партия, или ще бъде просто публична работа, това все още Кунева не може да каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 14 години

на такива постове се слагат чиновници, политически лица, отдолу хората вършат работата, тая Кунев беше такава *** и проста дърта комуниистка, работа за 5 пари не свърши, което и е нормално, и само помогна да се ограби страната с хиените у нас, типично български простотии, друга страна не направи подобни простотии

16

ПЕПА МИГЛАТА

преди 14 години

Таз минетчика дет съ тряска със старци кога ша я свалят от всякъде ? Таз комунистка трябва да бъде детронирана и пратена в затвора за корупция . Колко ти дадоха да предадеш интересите на страната чавко ?

15

Vesso

преди 14 години

А забравих за Козлодуй. Не Кунева, а правителствата след това на Димитър Попов прецакали хора от атомното енергийно лоби на Франция подписаха смъртна присъда на АЕЦ-а. Като поемаш някъкви ангажименти, просто ги спазвай. Друг е въпросът, че като на украйнците ни се носи славата на безотговорно племе. На никой в Европа не му се иска втори "Чернобил".

fallback