Вътрешният министър Румен Петков почти сигурно ще се раздели с поста си.

С него от МВР ще си отидат и всички, дискредитирани по някакъв начин от скандала, който тече вече седмица, прогнозират пред вестник "Дневник" източници в управляващото мнозинство.

Според тях вече е паднала и последната защита на министъра, след като лидерът на ДПС Ахмед Доган взел решение да бъде жертван, за да не се срути цялото правителство.

Промяната в кабинета щяла да бъде направена скоро, но не е ясно дали ще засегне само силовото ведомство.

Румен Петков "гори", неизбежно е, след като пред свои приближени в последните дни Доган е заявил, че за да се загаси пожарът на скандала и да не падне правителството, трябват радикални мерки и смени на всички замесени.

Нека мине рожденият ден на Доган в събота и разговорът по темата ще започне, казали депутати пред изданието.

Според тях вътрешният министър вече не бил в толкова топли отношения с Доган.

"Сигурно премиерът е прав", така лидерът на ДПС Ахмед Доган отговори на въпроса дали споделя мнението на Сергей Станишев, че ставащото в МВР е оздравителен процес.

"Очаквам окончателната оценка на Военна прокуратура и не бих искал да коментирам, защото аз за разлика от други не съм компетентен", каза още лидерът на ДПС.

На въпрос кога ще има среща на лидерите от тройната коалиция, Ахмед Доган отговори, че това ще стане следващата седмица.

Министърът на икономиката Петър Димитров обяви, че този път премиерът държи цялата истина да излезе на масата независимо кого ще засяга.
 
Според него полицията вече не е безконтролна, има Агенция, която я контролира.

"Трябва да се мине през чистилището и това правителство е имало куража за решаване на проблема. Не може един бивш главен секретар да разнася дискове", каза пред бТВ Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase