Снимка: БГНЕС
fallback

"Всички скърбим, това е голяма загуба", заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която пристигна в храм-паметника „Свети Александър Невски“, за да отдаде почит на покойния българския патриарх Неофит.

"Патриарх Неофит беше истински свещеник! Голям приятел на Русия. Нашата църква скърби заедно с българите и българския народ", заяви посланик Митрофанова, цитирана от БГНЕС.

Oще по темата
Тя посочи, че Патриархът на Русия и цяла Москва Кирил няма да може да присъства на погребението на Патриарх Неофит.

"Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и там има общи мероприятия. Ще присъства представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той вече е тук", заяви посланик Митрофанова.

Руският посланик определи като огромна провокация присъствието на украинския духовен лидер Епифаний.

"Това не е просто напрежение, а огромна провокация и спрямо Българската църква включително. Това е провокация, защото тази църква не е призната от Българската. Това е абсолютна провокация от страна на Фенер /наименованието на Вселенската патриаршия - бел.ред./", подчерта Митрофанова.

Какво още каза Митрофанова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

Ламарин Тенекеджиев

преди 1 месец

Странно нещо е Пymuнопоклонникът... Не му е ясно, че ако тук беше бленувания му рашистки режим, ЩЕШЕ ДА ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ за коментарите му.... Изобщо давате ли си сметка, че в Россия така не може да се коментира

179

ген. Каулбарс

преди 1 месец

Има някакво разминаване между нашенските копейки и Митрофанката: те все ни разправят какви благини ни очакват в матушката Русь, а официалният представител на същата райска страна прави всичко възможно да отблъсква българското народонаселение от бъдещата му втора родина. Но поне в това е последователна. Всичките руски ,,дипломати" са се държали по същия начин в губернията. А тогавашните копейки пак са славословили Россията. Изводите си ги правете сами...

178

Анонимен

преди 1 месец

Коментар: Проста; проста; проста, и глупава.

fallback