Снимка: БГНЕС

Служебният министърът на туризма Евтим Милошев ще участва днес в съвместна проверка за качеството на морските води на плаж Шкорпиловци заедно с министрите на здравеопазването д-р Галя Кондева и на околната среда и водите Петър Димитров, съобщиха от туристическото ведомство.

Проверката ще бъде извършени при Южния плаж на Шкорпиловци в 13:00 ч. от специалисти от Басейнова дирекция "Черноморски район" - Варна, "Регионалната лаборатория - Варна" към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) и РИОСВ - Варна, както и от РЗИ - Варна.

В края на миналата седмица, по време на организирания от БТА форум "БГ ТУРИЗЪМ - ЛЯТО 2024" в к.к. Албена, министър Милошев открои сред основните послания за летния туристически сезон на България чистотата на морската вода. Чистотата на водата е ключов въпрос за летния туристически сезон като послание и за българските, и за чуждестранните туристи.

Водата ни е чиста и нося отговорност за казаното, посочи Милошев. Той съобщи тогава, че на 6 юни във Варна ще има публична проява във връзка с чистотата на морето с участието на министрите на околната среда и на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase