Снимка БГНЕС
fallback

Осъдената за подкуп бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева съди Сивенския женски затвор, където излежава присъдата си.

В Софийския административен съд се гледа делото на Иванчева срещу затвора в Сливен заради влошеното й здравословно състояние и неглижирането от страна на служители на затвора на здравословните й проблеми чрез липсата на лечение, пише DarikNews.

От неправителствената организация "Зелен Младост" съобщиха че „повече от 6 месеца Иванчева не е получавала хормоналното си лечение, чрез което се контролира размерът на микроаденомът на хипофизата й. За този период аденомът е нараснал. След намеса на омбудсмана и дълга комуникация на медицински специалисти от институцията към нея, в крайна сметка Иванчева е получила нужното й хормонално лечение.

Впоследствие тя бе пусната за изследване и лечение на затруднено дишане. Оказало се, че осъдената за корупция бивша кметица е развила астма, която вероятно е придобита от влажни помещения с мухъл и плесени в ареста.

Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 1 месец

Към всички подръжници на горката Иванчева, на мен защо не ми сложат в колата 500000 Евро?!

36

Анонимен

преди 1 месец

Надзирателите реват от тая крадла,немогат да си вършат работата.

35

Анонимен

преди 1 месец

ГР#НО И НАГЛО СЪЩЕСТВО!

fallback