От полицията вече обявиха, че спират издирването на Ивана.

"Считат, че всичко което е направено, не дава резултат. Говорим за Ивана като лице, което се намира извън територията на страната", заяви кметът на Дупница Първан Дангов пред Bulgaria ON AIR.

"Организаторите на разследването още в самото начало работиха по всички версии, тази остана единствената - Ивана не е на територията на страната", посочи кметът.

Още в деня, в който родителите на момичето са подали сигнал за изчезването ѝ, в издирването са се сключили над 150 души. В първите дни полиция, доброволци, целият възможен ресурс на държавата търсеше момичето, на място бяха и психолози от системата на МВР.

"Родителите ме потърсиха сами миналата седмица, благодариха за разследването. Те намериха вина и в себе си - аз ги питах можеше ли това да бъде предотвратено. Казаха, че със сигурност, ако са обърнали внимание на Ивана като дете, което да бъде по-добре обгрижвано в семейната среда", сподели Дангов.

Той съобщи, че организира инициатива за изграждането на паметник на мястото, на което беше открито якето на Ивана.

"Това ще бъде паметен знак - "Паметникът на ненужните деца". Да напомня на родители, ученици, полицаи, на държавата, че тук е намерено якето, за да няма нови кампании по издирване на деца", каза още кметът на Дупница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase