Снимка БГНЕС, архив
fallback

Днес в пленарна зала бяха включени два проекта на решения. Единият е внесен от ГЕРБ и ДПС. От краткия лист с 5 фирми е избрана една фирма. Поискахме в зала да присъстват лицата, които са участници в управляващия комитет, които са взимали решения. Едно от тези лица е енергиен експерт към Министерство на енергетика и е брат на депутата Христо Иванов - Антон Иванов.

Това заяви депутатът от “Възраждане” Искра Михайлова. Тя коментира извънредно внесената точка в днешното пленарно заседание, а именно Проект на решение за провеждане на преговори с потенциален строител, включен в кратката листа на потенциални строители за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в експлоатация на ядрена централа на одобрената площадка в Козлодуй, с технология АР1000, предаде БГНЕС.

Вносители на проекторешението са Делян Добрев и Станислав Анастасов. Те предлагат Народното събрание да възложи провеждането на преговори между „АЕЦ Козлодуй-Нови мощности“ ЕАД и Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd.

Михайлова категорично заяви, че според тях има огромни нередности в документацията свързани с интересите на конкретни български политици. “Смятаме че няма как изграждане на ядрени мощности да бъдат решавани за 24 часа с огромни видими нередности в документацията”, посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Путин.

преди 2 месеца

Нямали. Да. Се. Роди. Втори. Тодор. Живков. Да. Ва. Набута. Всички. Във. Затвора. И. Белене

55

Путин.

преди 2 месеца

Този. Е. Направо. За. Затвора. При. Баи. Ставри. Той. Е. Сърг. Но. Справедлив

54

Запознат

преди 2 месеца

Посолството одобри тази зглобка която е проводник на чужди интереси, пазарлъка беше изпиране по Магнитски и прекратяване на преследване на Борисов и Пеевски. В замяна Уестинхаус да прилагат сделката за АЕЦ Козлодуй и други подобни които са в процес на реализация. Уестинхаус направиха един,единствен реактор в Финландия и четвърта година не може да бъде въведен в експлоатация поради серия от дефекти. Това е схема за неконтролируеми кражби , всички знаем от кой ***.

fallback