Снимка: БГНЕС
fallback

За да няма инциденти с малолетни шофьори, младежите не трябва да се обучават от близките си, а от обучени преподаватели, коментират инструктори.

"Само в България, когато някой дойде да записва курса казва, че е карал. Където и да е карал е нарушил закон, защото управлението на автомобил, не само в България, а по целия свят, се прави в два случая - когато караш шофьорски курс и след като издържиш изпита и се сдобиеш със шофьорската книжка", обясни Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България пред NOVA NEWS.

Случаите на автомобили управлявани от непълнолетни лица не са прецедент.

"Всичко идва от беднотията и може би от народопсихологията, която е следствие от беднотията. Той смята, че като си е учил детето, след като е имал толкова години шофьорска книжка, е най-добрият инструктор и игнорира факта, че за да може един човек да обучава, трябва да е учил как се прави”, допълни Красимир Георгиев.

С ирония споделя, че българинът е готов да плати сметка от 1500лв. в ресторант, но когато става въпрос за цена на шофьорски курс, му идва скъпо. „Казва, че е много скъпо и тогава започват дядовци, майки, сестри да ги учат, за да може като отиде да кара курса да каже: "Аз си мога, дай нещо евтино и набързо". И понеже в момента системата позволява да има евтино и бързо, това са резултатите”, допълни представителят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

гост

преди 6 месеца

Където и да е карал е нарушил закон, защото управлението на автомобил, не само в България, а по целия свят, се прави в два случая - когато караш шофьорски курс и след като издържиш изпита и се сдобиеш със шофьорската книжка" --- това е лъжа --- има държави в които можеш да се обучаваш и сам:The official government website states that there is no minimum number of driving lessons required to take the test, leaving it to you to know when you feel ready.

50

Ставри

преди 6 месеца

Абе, вие ли имате думата, *** такива, където въобще не ви интересува подготовката на младите шофьори,а само да им лапнете парите.

49

Радек от Боктор

преди 6 месеца

Инструкторите в България след 1995 г. са пълни мишкари и РЕПТИЛИ. Неандерталците шофьори са продукт на рептилите инструктори. ТЕ СА ВИНОВНИ, ТЕ ГИ УЧАТ НА ПРОСТОТИИ ИЛИ ВЪОБЩЕ НЕ ГИ УЧАТ!!! САМО ПАРИ ЛАПАТ!!!

fallback