Снимка: БГНЕС

От Пътна полиция вчера обявиха, че Столична община не е поискала съгласуване на промяната в организация на движението на булевяардите “Патриарх Евтимий”, “Витоша” и “Фритьоф Нансен”, въпреки че е задължена да го направи.

“Независимо дали ви харесва или не, новата организация на движението на бул. “Витоша” и “Патриарха” просто е НЕЗАКОННА”, написа в социалните мрежи общинският съветник от ГЕРБ- СДС Георги Георгиев. "От официално становище на Пътна полиция София следва, че организацията на “Спасеното кръстовище” - всяко колче, всяка линия от новата маркировка и всеки нов пътен знак са незаконни”, каза още Георгиев, предаде БГНЕС.

Според общинския съветник от “Продължаваме промяната” не само не се допитват до гражданите, но и нарушават фундаментални правила, които не съгласуват с необходимите органи.

“А съгласно чл.6, ал.2 от общинската наредба от 2018 г. всички проекти за организация на движението и промените в него се съгласуват с Пътна полиция. Човек би помислил, че е редно да ги съгласуваш преди да изхарчиш 1 млн.лева и да ги изпълни, нали? Да, ама не”, изказва възмущението си общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

За ремонта и реогранизацията в центъра са похарчени над един милион лева.  

“Това не е промяната, за която гласуваха хората. Много е просто как да управляваш добре - вслушваш се в гражданите и спазваш закона", пише още Георгиев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase