Снимка БГНЕС
fallback

Депутатката от "Възраждане"  Маргарита Махаева се изказа против еднополовите двойки да имат право на защита, уредена от закона за защита от домашното насилие. Това стана по време на обсъждането на три законопроекта за изменение на закона в парламента.

"Тази цел да се признае юридически едно такова положение, в което еднополовите двойки да бъдат възприемани като семейство, ние от "Възраждане" няма да допуснем, поне докато сме в зала. Това е още едно елегантно изместване на "Прозорчето на Овертон"*, за да започнем да възприемаме лесбийките и гейовете и всичките останали 58 пола за семейства. Законът ясно казва, че семейството се състои от мъж и жена и няма какво повече да го коментираме", каза Махаева.

"Считам, че еднополовите двойки не следва да ползват защита по този закон, тъй като те не са и не могат да бъдат семейство според цялото ни законодателство, което не означава, разбира се, че не могат да ползват защита срещу телесни, психически и всякакви други увреждания и според нашия Наказателен кодекс", допълни депутатката.

Хората на Костадинов изказаха критика и към трите законопроекта

*"Прозорец на Овертън" е понятие, което описва как съвършено чужди на обществото идеи биват скрепени законодателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Български език

преди 1 година

Е, не се научихте на български език. Нивото постоянно пада. Как може да има предлог и пълен определителен член. И то в заглавието на статията - "...против законът...". Неграмотници. Показателно за целия ви пропагандистки сайт.

60

Анонимен

преди 1 година

Прозореца на Овертон не е точно това,което обяснява сайта.Но е обяснимо неразкриването на същността му,нали и Днес участва в нея.

59

Анонимен

преди 1 година

Кажете нещо за мутрите, които ограбиха държава. Или Възраждане ги защитава? Знаят само еврото и нато. Ама те ли ограбиха държавата? Имената на грабителите се знаят и какво казва Възраждане за тях? Пречи да им се потърси отговорност, като разиграват театър и манипулират хората.

fallback