Снимка: БГНЕС
fallback

От ПП-ДБ алармираха, че за трасето на магистрала "Струма", чиято първа копка направи преди дни министърът на регионалното развитие Иван Шишков, няма одобрено финансиране нито в държания бюджет, нито от ЕС.

Опитите на служебния кабинет да раздвижи изграждането на най-проблемния участък от магистралата - през Кресненския пролом, в последните седмици предизвикаха протести.

Според Андрей Гюров, който е депутат от Благоевград, вариантът, който е избрало служебното правителство не решава проблема с лесния достъп до Югозападна България, защото това не е магистрала, нито високоскоростен път и той ще е опасен и скъп.

Oще по темата
"За нашия регион е от изключителна важност проектът за "Струма" да намери нормален завършек и неговата цел е да реши един логистичен проблем - хората да стигат по бърз и безопасен начин от София до границата с Гърция. Трябва да се намери и начин да се запази поминъкът на хората и биоразнообарзието в този уникален за страната район", каза той.

Екологът Андрей Ковачев обвини Шишков в лъжи. Едната е, че проектът е в съответствие с европейското законодателство, но това не било вярно, защото било в противоречие с Директивата за опазването на биооразнооразието и Директивата за околната среда.

"България ще бъде санкционирана за това", коментира Ковачев.

Втората лъжа било твърдението, че става въпрос за магистрала.

"Това, което е одобрено през 2017 г. не е магистрала, не е дори високоскоростен път, а е второкласен път и ще е път убиец, защото няма как да се вкара този тежък трафик на две платна", посочи екологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 година

Oтстранете мафиотското правителство на дрогаря кРадев.

19

Анонимен

преди 1 година

Няма, защото ПП спря проекта "Струма", иззе парите за него, без да докаже обвиненията срещу този проект, че било работено незаконно.

18

Анонимен

преди 1 година

Бактисах от тая промяна бе !!!.Две години избори !!!Бати мошенниците ,само борч след борч,избори след избори .Без бюджет.Всички магистрали спряха .

fallback