Снимка БГНЕС

"Струма е една от спящите магистрали  няма време да я бавим", каза пред bTV регионалният министър Иван Шишков. Той уточни, че строителство няма отношение и не предопределя избор на трасе през Кресненското дефиле.

Вчера той даде старт на доизграждането на пътен възел "Кресна", докато в същото време еколози и местни хора протестираха с твърдението, че това предопредея трасето на магистралата да бъде през Кресненското дефиле.

"Веднъж се виждах с тези хора в министерството. Показах им подробния устройствен план, който представлява единствено и само приключване на пътния възел. По време на първата копка същите тези хора бяха на място и протестираха на пътния възел. Наложи се и беше спешно да се направи тази първа копка, за да започне доизграждането на пътния възел. Защото темата беше не "през къде ще мине магистралата", а темата беше "ще има или няма да има магистрала "Струма" на практика", каза той.

Още по темата

"Ако до края на май не бяхме започнали този участък, означаваше да върна процедурата три години назад и на практика почти да се лишим от възможността да бъде изградена магистрала "Струма" в този участък. И да загубим пари. Пак ще бъда конкретен. До 2029 г. е програмният период, в който ние трябва да изградим магистралата. А този участък не беше по никакъв начин започнат, така че това е изключително важно", уточни Шишков.

По думите на министъра никой в момента не се ангажира да каже откъде ще минава трасето на "Струма".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase