fallback

Миграционният натиск по българо-турската граница представлява 98% от общия за страната. След трагедията, която се разигра в Бургас, при която автобус с бежанци помете двама полицаи, управляващите се зарекоха каналджиите да усетят цялата държавна мощ.  

"Фокусът не трябва да бъде насочен върху ръководството на "Гранична полиция", а върху главния секретар на МВР. Трябва да бъде анализирано какви действия са предприели Държавната агенция за бежанците и Държавната агенция "Национална сигурност". Проблемът не трябва да се търси само в една структура на МВР, а в цялостната система за сигурност", заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред Bulgaria ON AIR.

"Мерките, които не са били предприети като превантивно действие, са комплексни. Всичко, което се случва с този автобус, означава, че някой не си е свършил работата", смята той.

Цветанов подчерта, че техниката, закупена, за да осигури наблюдение на външната граница на Европейския съюз, не е в изправност.

Според него командироването на жива сила на границата може да провокира увеличаването на криминогенния фактор и конвенционалната престъпност.
Oще по темата
Бившият вътрешен министър даде и рецептата, която е ползвал по времето на своето управление, как системата би могла да бъде изчистена от корумпираните служители, Цветанов даде пример с кадровите решения, които е е взел по време на своето управление.

"Запазих дирекция "Вътрешна сигурност", която има основна функция, за да неутрализираме подобни корупционни практики в системата на МВР. Когато нямаш интерес към обществени поръчки и не искаш да прикриваш някого, остави назначените от предшественика ти на възловите позиции", посочи той.

Цветанов смята, че един от основните проблеми днес е войната между институциите.

"Личните виждания на най-висшите професионални фигури, които са в системите, създават напрежението. Вътрешният министър и главният прокурор трябва да преодолеят това лично неодобрение един към друг", заяви той.

Той допълни, че трябва интензивен диалог с Турция, за да се справим с емигрантския натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

УБиват с холограми

преди 1 година

ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА ИЗРИЧНО ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ СТЪКЛА НА оТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА ЛЕПЕНКИ ВКЛ НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ДИВЕРСИОННО ТЕРОРИСТИЧНИ ДИГИТАЛНО ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ>>>.МВР СЕ ПОЛЗВАТ ЗА НЕзАКОННО ПРИНУЖДАВАНЕ НА ВОДАЧИТЕ ДА ЛЕПЯТ НА ПРЕДНИ СТЪКЛА АНТИ КЛИМАТИЧНИ И АНТИ ЧОВЕШКИ ОРЪЖИЯ>.ДА СЕ ПРОВери КОИ Седят ЗАД СБА - разпространяват оръжия за масова ликвидация.

84

УБиват с холограми

преди 1 година

При проверка седмици преди катастрофата са засечени зомбирани озверявани с наглопрестъпна техника инсталирана в купе на МВР автомобил униформени.Следяха ги обемно прецакващо през "ЕКО СТИКЕРИ" с вероятно нано микрофони и антени вградени.. Боляха ги главите бяха неадекватни .. Видимо вуредени с зачервени от облъчване лица.. Проверката наложена от експерт на МВР поразен веднага след принудително залепване на "еко стикер "на лична кола..Остро главоболие и неадекватни реакции..

83

ДА СЕ ПРОВЕРИ

преди 1 година

Експерти да проверят четирите показани автомобила по видео репротажи и по всички налични към момента на катастрофата допълнително инсталирани,монтирани сложени техники. Вижда се ползването на обемно обсебващо зомбиращо озверяващо оръжие във всички автомобили вкл на гранична полиция , автобуса и МВР.. ДА с епрослушат внимателно всички разговори вкл до началото на товарене на емигрантите и започване на преследването. ИМА сниман показен самоубииствен акт от униформени..ПО Заповед ли е или зомби.

fallback