Корупция, алчност и непрофесионализъм са довели до катастрофата в Бургас. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов. Той видя пропуски както от страна на службите, така и в подготовката на полицаите.

" Как е възможно такъв автобус да измине повече от 70 километра на територията на България, без никой да го спре? Възможно е с помощ отвътре", смята Бойко Найденов.

По думите му в трафика  се ангажират лица от службите на 1, 2, 3 ниво, които да обезпечат преминаването.

"Някъде там може да е станала засечка и да се стигне до ескалация, но ако този автобус сега е предмет на обсъждане, най-вероятно още 10 автобуса са минали оттам тази седмица без да бъде забелязано – умишлено или непредпазливо, не мога да кажа", подчерта той.

"Не ми се мисли, че в момента нашите служби за сигурност са толкова неадекватни.

Още по темата
Ако това беше терорист с взрив, това ли е силата на нашите служби за сигурност, които не могат да спрат един автобус, който се движи по пътя", констатира бившият шеф на НСЛС.

Найденов забелязва и друг пропуск в действията на загиналите полицаи.

"Ако се прави блокада, заградително мероприятие, не може ти с тялото си да препречваш пътя на един автобус, който лети, без да знаеш какво е в главата на водача", интересува се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase