fallback

Бившият финансов министър Милен Велчев коментира, че най-голямото му безпокойство е разривът между прихода и разхода в бюджета, тоест дефицитът, който е заложен в него.

За един бюджет никога не могат да се дават еднозначни оценки, а като цяло, гледайки макрорамката, съм в известна степен обезпокоен. Макар че наистина той има много достойнства в опитите да се подобрят доходите на социално слаби, в това, че осигурява компенсация в продължаващата пандемична криза, дано не се наложи още дълго време да го прави, каза той в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Според него 6% е минимумът, който ще се окаже реалният дефицит.

"Аз все пак се надявам, че ако бъде актуализиран, икономическият разум ще заговори и ще се опитат да съкратят заложения до тук дефицит, но не зная дали да разчитам на това", добави той.

"Не очаквам да се приближи икономическият ръст до 5%. Проблемът с големия дефицит в период на растеж е най - вече всички странични проблеми, които се появяват", поясни Велчев.

Според него актуализация на бюджета само три месеца след неговото приемане е много лоша практика. Той заяви и че е привърженик на единна ставка на ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

СМЕХ...

преди 2 години

КАКТО Я КАРАМЕ ПО РУНДЬОВСКИ ----ВСЕКИ МЕСЕЦ ...."АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА"....ХА,ХА,ХААААА.....ЕГАТИ НЕКАДЪРНАТА ПАСМИНА....!!!

25

ЬЬЬ

преди 2 години

Хем сме в нато-хем не сме, хем сме в ес-хем не сме,хем искаме да се причислим към еврозоната,хем приемаме бюджет в противоречие с нея,хем искаме в щенген-хем се отдалечаваме от него и в крайна сметка изобщо не е ясно какво искаме,но това е тактиката на задкулисието и комунистите и на дс,която е все още на мощни властови позиции.

24

!

преди 2 години

Точно ТОЗ да мълчи!!!!

fallback