Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

„Няколко правителство поред отказват да се занимават с проблемите, свързани с маркировката по нашите пътища. Маркировката в България не отговаря на нормативните изисквания за светлоотразителност.", заяви пред БНР Богдан Милчев от Института за пътна безопасност след тежката катастрофа на АМ „Струма“ с над 40 жертви.

"Шофьорите се напрягат и уморяват по-бързо, а когато се уморяват по-бързо, те допускат и по-често грешки“, допълни Милчев.

Oще по темата

„Имаме данни, че в този участък около село Боснек има множество тежки инциденти, включително миналата година верижна катастрофа с участие на автобус, има и смъртни случаи на този участък.

В продължение на няколко месеца ние алармираме българското правителство, че предстои „второ Своге“, тъй като дефицитите на пътната безопасност в цялата транспортна система са страшно много и въпрос на време е, но никой не знае къде, да се случи подобен инцидент, какъвто се случи със Своге“, отбеляза той.

Според него не сме си взели поука от катастрофата край Своге и в момента търпим следващия инцидент с толкова много жертви на едно място. Трябва това да се приоритизира като основен проблем на следващото българско правителство, коментира Милчев.

„По всяка вероятност има човешка грешка в комбинация с техническа неизправност, тъй като дори да катастрофира автобусът, той не би трябвало да се запалва. По-скоро може би хората са загинали от пожара, а не от самата катастрофа“, смята Богдан Милчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

КОМИТОВА Е УБИЕЦ

преди 2 години

НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ПОТДЪРЖАНЕ И БЕЗОПАСТНОСТ НА ПЪТИЩА..... А, С ПОЛИТИКА.... ХАХАХААА.... ОТ ГОДИНИ В АПИ!

21

Христо Христов

преди 2 години

Накрая ще излезе, че Тодор Живков е виновен.

20

Анонимен

преди 2 години

Пътя са го проектирали български инженери,българи са го строили,българи го поддържат или не поддържат! Точка

fallback