Снимка: Димитър Кьосемарлиев

БСП внесе своите предложения преди окончателното приемане на бюджета, а лидерът на партията Корнелия Нинова призова за разум и отговорност при актуализацията на макрорамката, а не предизборно наддаване.

Целта на предложния ни да помогнем на хората при скока на цените, обясни тя.

Соцлидерката увери, че всички предложения на левицата са пресметнати до стотинка и са напълно обосновани заради трите кризи, които се задават. Левицата смята, че могат да се орежат някои предвидени разходи и да се увеличи приходната част в бюджета.

Предложенията на БСП са след срещи със синдикати, браншовите организации, НЗОК.

Още по темата
"Това е общ продукт и те са от името на всички тези хора", увери червената шефка.

Поправките в бюджета целят да помогнат на 9 групи - млади семейства, деца и ученици, пенсионери, самоосигуряващите се лица, дейци на културата, здравната система, бизнеса, МВР и отбраната, общините.

Социалистите предлагат плащане на еднократна помощ за второ и трето дете от по 6500 лева, което засяга 12 хиляди семейства.

За началото на учебната година да се отпусне помощ за деца от 2 до 4 клас от по 250 лева. Еднократна помощ за самоосигуряващите се в размер на една минимална работна заплата от 650 лева. Втората година на майчинството да стане 650 лева, искат още от БСП.

"Тези 120 милиона лева, които са в актуализацията на служебния кабинет, не са уточнени за какво ще се използват, а след срещата с БЛС правим разбивка за какво да се използват. Допълваме и разходи за медицински консумативи за училищата“, каза Нинова.

Отделно от БСП искат да се отпуснат допълнително средства за противодействие на мигрантския натиск, за да се гарантира сумата за заплатите за ноември и декември.

„Субсидията за сценичните изкуства е достатъчна за септември, но не и след това и заради това внасяме предложение за увеличение на средствата им и компенсация за скока на тока за държавни и регионални институти“, допълни Нинова.

Друго искане на БСП е мярката 60:40 да стане 80:20.

Коментари Напиши коментар

226

Анонимен

преди 3 месеца

Бабо Пено, а дебелия пожарникар от Банкя, кадъната от Дулово, лидерите на ДБ и ИТН не ги ли искаш за боклучии? Те също са виновни, даже много по-виновни от селянката от Крушовица. Поискай си поне едно тесте банкноти по 500 евро от Боци.

225

Баба Пена

преди 3 месеца

Искам стъщо тая грознилка от БСП на снимката заедно с всички съпартийци да си намервт друга работа че за тази не ги бива, например да станат боклукосъбирачи, коминочистачи, т.н.

224

Баба Пена

преди 3 месеца

Аз пък искам като БСП, самото то да изчезне и да освободи България от тиранията на простотията си. БСП=БКП=TRASH