Снимка: Helpbook.info

Въпреки не малките глоби налагани от Столичен инспекторат на недобросъвестни собственици на кучета, тичащи в обществени паркове, нарушенията продължават- както е видно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info.

За сведение, 100 лева е първоначалната глоба за разходка на куче без повод или за липса на паспорт на домашния любимец, а при повторно нарушение глобата се увеличава.

Представяме ви един от сигналите по тази тема: „Абсолютно ежедневно, без изключение, в парк Хиподрума се разхождат безхаберно кучета. Кучетата без повод са масово явление сред стопаните. Въпреки наличието на обособена (заградена) кучешка градинка редовно тя е празна, а кучетата препускат по поляните. Паркът е пълен с малки деца, които тичат, играят с топка, карат колела. Това са достатъчно предпоставки да бъдат атакувани тези деца от някое свободно галопиращо куче. Недопустимо е в европейска столица, на гърба на културен център на сравнително централна община, да се допускат подобни своеволия на безхаберни стопани. Моля за редовни проверки (подчертавам редовни) и налагане на глоби на всички стопани разхождащи кучетата си без повод. Надявам се някой ще обърне внимание преди да чуем всички за поредния трагичен инцидент по новините. Липсата на намордник при опасните породи кучета изобщо няма да коментирам. Най-страшно е след 17-18 ч., когато всички полянки са окупирани.“ (целият сигнал тук)

Друг наш потребител подаде сигнал за бедстващо малко куче и нехуманно отношение към него. Животинката от няколко месеца е вързана с тежък синджир на строеж и очевидно системно гладува. Гледката от изпратените снимки и клип е покъртителна. (целият сигнал и видео тук)

Писаха ни и за друго куче в ужасно състояние, което се намира в село до град Кресна. Животното е било малтретирано и изоставено, към момента е с тежка инфекция и въпреки многобройните подадени сигнали към момента помощ не е получена. (целият сигнал тук)

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase