Снимка: БГНЕС

Военноморските сили продължават операцията по издирването на черната кутия от падналия МиГ-29. Вече се търсят само останки от самолета и черната кутия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Рано сутринта са установени два нови контакта - метални повърхности на дълбочина между 65 и 75 метра, които ще бъдат обследвани от дълбочинен апарат. Минният ловец, който участва в издирването, разполага с хидроакустична станция за подводно обследване и с дистанционно управляеми подводни апарати.

Още по темата
Периметърът на наблюдение е изключително голям и в операцията участват и представители на Института по океанология на БАН, които се включват със специализирана техника.

Фирма “Хидроремонт” е осигурила апарати за дълбочинно изследване, но вчерашното силно течение е повредило единия от тях.

Очаква се в събота следобед претърсването да покрие първоначално заложените райони, но на този етап е трудно да се прогнозира кога ще приключи операцията.

Вчера МО съобщи, че пилотът на самолета - 47-годишният майор Валентин Терзиев, е загинал.

 

Коментари Напиши коментар

14

Д-р Димитрова

преди 1 година

НА ПАРЧЕТА ВСИЧКИТЕ.

13

Д-р Димитрова

преди 1 година

ОЩЕ ЛИ ВИ Е ЗАБАВНО? :))))

12

Др. Д. до вдовицата:

преди 1 година

Същото ще направя и с всички български и американски "участници в учението". Ще ви унищожат. Един по един. Но ДО КРАК.Опитайте се да ме спрете. :))))