Снимка: БГНЕС

Скандалът с нерегламентираните трансплантации разтресе здравното министерство.

"Не съм запознат с детайлите по случая в болница "Лозенец", защото до преди няколко дни нямаше никаква информация. Проф. Любомир Спасов беше мой студент. Познавам се с него", коментира пред Нова тв доц. Атанас Мангъров за скандала с нерегламентираните трансплантации в болницата.

Още по темата

По думите му ,шефът на една държавна болница се държи като феодал, който се назначава свише и всички конкурси са направени по начин да бъде назначен човекът, когото те искат. "Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна такава. Контрол няма и ако човек има стабилен гръб, може да прави каквото си иска, докато не го хванат", допълни той.

"На практика той може да прави каквото си иска с хората, които са му подчинени. Затова имаше толкова малко гласове срещу мерките, въпреки че много хора от медицинското съсловие бяха наясно какво се случва, защото се страхуваха, че ако кажат нещо различно от официалната линия, ще получи удар", допълни лекарят.

Той коментира и политиката: "Никога не съм се натискал да бъда политическо лице. Влязох в листите на АБВ, защото те ме поканиха и като обсъждахме нещата, се оказаха, че са от моята страна, защото споделяме сходни виждания. Сега, когато АБВ реши да прави коалиция с БСП, нещо, което е неправилно, според мен, сега не съм получавал покана да бъда в листите и не съм обсъждал подобна възможност."

Доц. Мангъров коментира и това дали трябва да създаде нов оперативен щаб.

"Винаги съм казвал, че от този щаб няма нужда. Създаваше се ненужна паника. Случаите намаляват, защото една сериозна част от населението се есрещнало с вируса", поясни той.

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 3 месеца

Значи професорът е бил студент на сегашния все още доцент. Някой май са го подигнали набързо.

56

Ти да видиш..

преди 3 месеца

До Анонимен 43 Говори се че частна болница Свето Екатерина в Плевен е на този *** Гайдарски.

55

Хмм

преди 3 месеца

Какъвто преподаватела такив и студента. Когато не даваш на студентите си уважение и те после не дават на подчинените си