Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само 1,2% са ваксинираните в момента в България, съобщи пред БНР проф. Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб.

Той подчерта, че до края на февруари ще се получат над 100 хиляди дози ваксини, което значи, че вече няма да има проблем с ваксините като ограничаване на броя на имунизираните.

Още по темата

Като втори проблем проф. Гигов посочи фазовостта на ваксинирането.

"От първа до трета фаза имаше преливане. В работни дни има около 5000 ваксинирани, което никак не е малко", посочи той.

Ръководителят на Националния ваксинационен щаб акцентира, че вече фазите се смесват и през съботните и неделните дни ще бъдат ваксинирани желаещи от други фази, защото в почивните дни не се явяват хората, заявили желание и могат да бъдат заменени.

"Личните лекари са основни фигури по отношение на ваксинирането на неговите пациенти. Ваксини са осигурени. Той прави списъци, организира реда и заявява ваксините, които РЗИ трябва да му предостави. Обсъждаме тази възможност", обясни проф. Гигов.

По думите му общопрактикуващите лекари в четвъртък ще получат по-голяма информация по кратката характеристика на ваксините, разработена от експертните съвети към министъра на здравеопазването.
 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Само толкоз наивници ли събрахе? Язък ви за рекламите! Сега не ви знам как ще отговаряте пред шефовете си за неизпълнение на пионерското поръчение! Тююююю, тю!

16

Анонимен

преди 1 година

Всеки път, като чуе за България, Кил Гейтс пуска сълза!

15

Анонимен

преди 1 година

Даже е голям процентът. Кой още вярва в измислената пандемия? Може би някои зомбита. А ваксините са единствено с цел да ззбогатеят определени хора, пък с останалите каквото стане. Който оцелее, оцелее. Това е самата истина.