И в момента при справка в системата излиза, че има валидна винетка само за ремарке
fallback

Миналата седмица шофьор бе глобен заради закъсняла валидация на винетката, оказа се, че тя е станала активна чак след 30 минути. Но този проблем изглежда незначителен на фона на случай, при който шофьор си закупува винетка за лек автомобил. И се оказва, че плаща за ремарке.

"Станах жертва на некачествен софтуер по услуга предоставяна от мобилен оператор. На 26.06.2020 г. закупих годишна електронна винетка през приложение на оператора за лек автомобил (регистрационния номер се пази в редакцията - б.а.), за което получих следния СМС: "Успешна покупка! Твоята годишна електронна винетка за регистрационен номер (...) с цена 97.00 лв. за МПС е активна. Номерът на винетката е 20062661128179. Валидност от 26.06.2020 18:32 до 25.06.2021 23:59". На 2 август ме спряха от БГ ТОЛ в района на Русе, и ми казаха, че винетката ми е невалидна. Показах горния СМС в който пише, че имам валидна винетка за МПС със същия рег. номер, но по тяхно твърдение съгласно данните в АПИ, автомобилът се води каравана или ремарке. Цената на стикера е идентична! Посъветваха ме да си купя отново винетка, тъй като имам няколко глоби през този период. На 2 август закупих отново седмична винетка за същия автомобил за 15 лв. На 16 август закупих отново годишна винетка за същия автомобил, отново за 97 лв. Не знам до момента колко ми струва годишната винетка за посочения автомобил. Две винетки по 97 лв., една за 15 лв. и няколко глоби по минимум 70 лв.", заяви пострадалият шофьор пред Dnes.bg и допълва, че търпи не само материални, но и морални щети.

В телефонен разговор от АПИ обясняват, че не носят отговорност за грешката. Отговорът от мобилния оператор е същият. Сега последната надежда да се изчисти този проблем е Комисията за защита на потребителите, където също е пусната жалба.

Независимо, че шофьорът е закупил втора винетка, пак за същия автомобил - и в момента при справка в сайта на БГ ТОЛ излиза, че тя е за ремарке. А глобите си вървят...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Киро

преди 3 години

Всички давате *** примери, но май не сте си купували винетка. На практика вие избирате вида мпс и давате номера, как се води в АПИ и тн. глупости, не са ваша работа и не зависи от вас. Във всяка нормална държава, грешката щеше да се оправи с 1 обаждане и глобите щеше да са премахнати. Човека очевидно не си е сбъркал номера.

45

Анонимен

преди 3 години

Иначе отиваме към стария строй, където се спират всички наред и им се искат всички документи да се проверят ръчно дали са изрядни.

44

Анонимен

преди 3 години

Живеем в дигитални времена. В тези времена трябва да се внимава какво казваш на компутеро, защото той прави точно това, което сте поискали от него. А не прави това, което сте имали в предвид.

fallback