Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Вчерашните протести преминаха сравнително спокойно, без инциденти и нарушения на обществения ред, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона", заяви Златанов относно призивите на протестиращите.

Той добави, че имат нужда от диалог с протестиращите, с гражданите и през последните дни има такъв.

"Призоваваме организаторите в крайна сметка да се спази законодателството на България и Закона за митингите и манифестациите и мероприятията да започнат да се заявяват в Столична община. Да бъдат с продължителност каквато Законът повелява, а именно в светлата част на денонощието. Предварително да бъдат обявени местата, където ще има митинги и маршрутите на шествията", добави той.

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, нейна работа е да запази обществения ред.

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави той.

"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", каза още Златанов и добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

До 166

преди 3 години

Анархист

136

ЧЕРЕПЪ

преди 3 години

ТЪЛПА, ОТ ДУБАЙ ВИ МЯТКАМ, ГА СА ВЪРНА В БГ ЩЕ ВИ СА КЕФА- ОБАЧЕ НЪЛ ЗНАЙТИ СЕГА ДАВАМ МИЛИОНИ, ВРЪЩАМ СИ МИЛИАРДИ- ПОМНИТЕ ГОЛЕМИТЕ РАЗХОДКИ 2013Г/2014Г ПОСЛЕ ГРЪМНАХМЕ КТБ- ОТ КЪДЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ СИ ВЪРНЕМ МИЛИОНИТЕ ЗА РАЗХОДКИТЕ И ПОСЛЕ ВСИЧКИ ВИЕ ПЛАЩАТЕ- ЕЙ ТЪЛПА, НИ СЪ ДАВАЙТЕ НА ББ. ЮМРУЧЕ ГОРЕ Е НАШ БАЩА!

135

ЧЕРЕПЪ

преди 3 години

СПОКО , ТЪЛПА- ИЗПРАЩАМ 10/15 ХИЛЯДИ ИНАЧЕ РЕХАВО- ХАРЧА МИЛИОНИ ДА ГУШНА МИЛИАРДИ. СЕА ВИ РЕДЪ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ- СЕ МЛАДИ ХОРА- САШУ ТОМОВ, СЕСТРА ГАЛЕВА КОСТИНБРОДСКА, НИНОВА ГРЪЦКИЯ ХОТЕЛ, ЩЕ МЕ ПОДКРЕПИ ГРИПЕН....ЮМРУЧЕ ГОРЕ..

fallback