Снимка: БГНЕС

След като беше решено, че старата и недовършена сграда на педиатрията в обхвата на Александровска болница ще бъде съборена и на нейно място ще бъде построена нова, здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че се обсъжда възможността разрушаването да стане за сметка за изпълнителя на проекта.

Той вече е избран с обществена поръчка, като идеята сега е да не се променят финансовите параметри на договора, въпреки новото условие старата сграда да бъде съборена.

Още по темата
Заради силния граждански натиск здравното министерство сформира обществен консултативен съвет, който да осигури експертна помощ на МЗ за изграждането на новата детска болница.

"Следващата седмица ще има среща за обсъждането за проектите и след това се надявам да се започне работа по събарянето на сградата и изграждането на новата", обясни Ананиев.

Готви се и анализ на детското здравеопазване в страната и обхватът на структурата за новата детска болница, които да се обсъдят с представителите на гражданското общество.

Министърът съобщи още, че правителството се готви да одобри създаването на търговско дружество, което да координира изграждането на новата педиатрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase