Старата сграда в двора на "Александровска болница", която бе предвидена за педиатрична клиника, ще бъде съборена. До това решение се стигна след среща на премиера Бойко Борисов с родители, архитекти и педиатри. 
 
"Борбата не е приключила, това е първа и малка стъпка. Борисов прояви добрата воля да види истината. Детската болница не е само сграда, тя трябва да се обезпечи и с техника, персонал", каза педиатърът Адил Кадъм в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Педиатърът добави, че са умерени оптимисти, тъй като са били сигурни, че най-добрият проект ще бъде избран. 
 
"Проект реално няма. Детайлен анализ на нуждите на българското детско здравеопазване също няма. Ние не сме злопаметни. Националната гражданска инициатива предлага да се променят сроковете с до 6 месеца", отбеляза д-р Кадъм. 
 
Тя заяви, че Националната гражданска инициатива настоява да бъде съставен съвет, който ще гарантира за всички стъпки при строежа на Националната детска болница.
 
"Идеи се дават не само от медицински персонал, а и от родители. Основните движещи сили в тази национална гражданска инициатива са склонни да работят безвъзмездно, за да се случи това. Не трябва да забравяме, че една национална педиатрия няма нужда да дублира много тесни специализирани звена, тъй като няма достатъчно пациентопоток за тях", посочи педиатърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase