Ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

50 са новите заразени с коронавирус през денонощието. Така общият брой става 1437.

Активните случаи са 1134.

Това съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

В болница са приети 20 от новите случаи.

В София са установени 13 случая, двама в Пирогов, двама във ВМА, 1 в Александровска, амбулаторните са 8. Пловдив - 11, има установен клъстър от две фамилии в с. Брестовица, за днешния ден са установени 9 и преди това 4, 13 случая - изолирани, карантинирани, изследвани. Заразяването им се свързва с пристигане на хора от Германия. Във Видин - 10 случая, настанени в МБАЛ. В Плевен - 8, 6 от завода "Мизия". Сливен - 3, Враца -2, Благоевград - 1, Хасково - 1, Ямбол - 1.

Още по темата

Шест са новите случаи на деца. 3 в София - на 13, 15 и 15 години. 2 в Пловдив - на 9 и 17 години. Те не са хоспитализирани и са в домашни условия поради липса или леки клинични оплаквания.

Излекуваните са с 21 повече за денонощието. Общо те са 243, 17% от всички заразени.

287 са приетите в болница. 39 са в интензивни отделения.

Починали са 3 души за денонощието, като с тях общият брой е 61.Починали са две жени – на 60 г. и на 58 г., и 70-годишен мъж. И тримата са имали съпътстващи заболявания - жена от ВМА-МБАЛ Сливен на 60 години с хронична сърдечна недостатъчност и исхемична болест на сърцето, жена на 58 години от "Пирогов" с артериална хипертония и мъж на 70 години в Пловдив със сърдечна недостатъчност от фамилиите в Брестовица.

При медиците има 5 нови случая, с които общият брой става 155. Те са 11% от всички заразени.

 

Коментари Напиши коментар

177

Стар набор

преди 3 години

Абе от месец и половина имам чувството, че карам втора казарма и то като новобранец.Дано този път службата да не продължи 2 години.

176

sluchae

преди 3 години

Вече и в Разградско има уж болен от вируса, той е мъж от ако, ако селото Ясеновец... Първи проби в Разград отрицателни, В Русе-отрицателни, в София положителни. 🙃

175

Ммм

преди 3 години

До НеИдеята ти не е никак лоша, обаче пристигащите ще пишат хотела на твоята сметка,щото си умник.Как може още да има такива гадове, подавате се на провокациите на властта,да разделя хората:(.