Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

84-годишна жена от Смолян с хипертония, диабет и сърдечна недостатъчност пребори безпроблемно коронавируса. Тя бе изписана от инфекциозното отделение на областния град с две отрицателни проби.

След две седмици в болницата Катина Ангелова вече си е у дома. Потърсила лекарска помощ заради тежка уртикария.

След като става ясно, че е заразена, я местят в инфекциозното.

"И лежах в кардиология. Някой болен е имало от коронавирус и решиха на тези, които бяхме там, да ни направят тестове. Намаля бързо кашлицата, температура никога не съм имала през тези 10 дни повече от 36 градуса и след това почнаха антибиотик венозно да ми правят. Целият екип беше прекрасен. Екип, който заслужава почит и уважение“, изказва признателността си възрастната жена пред bTV.

В инфекциозното на болницата в Смолян на лечение са шестима, а девет вече са изписани.

"Досега няма колега, медицинска сестра и санитар, който да е отказал да лекува такъв болен. И много хора от областта протегнаха ръка, имаме дарения, имаме дарена апаратура“, обясни д-р Марин Даракчиев, който е директор на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" АД – Смолян.

"На тия години, с толкова много заболявания, рискът беше огромен! Слава Богу всичките грижи, които положиха към мама, това внимание – може би я излекуваха на 90%“, благодари дъщерята на Катина – Соня.

Вече бившата 84-годишна пациентка смята, че силният ѝ имунитет е помогнал да пребори коронавируса. Поддържа го всеки ден с плодове и витамин С.

Коментари Напиши коментар

3

факт

преди 3 години

Браво на тези,които са я лекували.Коронавирусът се лекува,ако лечението започне от рано.

2

Анонимен

преди 3 години

Кво ли викат тия от щаба сега?! Брей, язък, тъкмо бяхме решили да я пишем в статистиката, малко да подобрим данните, че много са малко починалите и тя взе че оздравя.. Сега ще трябва да открият някой друг, ако ще да е 100 годишен или жертва на пътно транспортно произшествие

1

Анонимен

преди 3 години

И ние да достигнем до нейната възраст.