Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Затворени театри, училища и празни трибуни по стадионите, спиране на публичните прояви, както и дезинфекция на градския транспорт... Това са само част от мерките, които властта взима за борба с COVID-19.

На този етап 4 са официално доказаните случаи на новия коронавирус у нас, но в Европа броят на заболелите се покачва всеки ден.

Още по темата
Страх ли го у обаче българинът от новата зараза? Екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха точно 4938 души.

Резултатите посочват, че всеки втори наш сънародник е сериозно притеснен от разпространението на коронавируса. Според 24% от анкетираните сме изправени пред огромна опасност за живота и здравето на хората. Други 27% отчитат, че не се притесняват чак толкова, но продължават да следят с тревога случващото се у нас и по света.

На обратното мнение са 34% от анкетираните, според които се създава излишна истерия, а COVID-19 е като всеки друг вирус и скоро ще утихне.

10% признават, че повече се боят от мерките, които се взимат, отколкото от самия коронавирус, а за 4% тези мерки далеч не са достатъчни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase