Снимка: БГНЕС
fallback

Страховете на хората от коронавируса са оправдани, но голяма част от тях са безпочвени, заяви пред bTV директорът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов.

Oще по темата

Той посочи, че е необходимо да се спазва "фанатична лична хигиена" и постоянно да се мият ръцете на човек.

"Хубавото е, че пациентите с коронавирус в България са в добро състояние и попадат в групата на тези, които нямат нужда от интензивно лечение в болнично заведение", каза той.

Професор Ангелов успокои, че коронавирусът не е особено опасна инфекция и може да бъде контролирана.

"Ако имаме 100 пациенти, от тях около 80-90 ще прекарат заболяването без симптоми. Около 10 ще проявят симптоми и едва четирима ще имат нужда от болнично заведение“, поясни шефът на Александровска болница.

Той увери, че лечебното заведение разполага с достатъчно предпазни облекла, които да обезпечат работата евентуален бум на коронавирус в рамките на около две седмици.

"Благодарение на договорката с Турция нуждите ще бъдат обезпечени за месец-два. След като българската индустрия изработи необходимото количество предпазни средства, ние ще гарантираме за изключително дълъг период безопасността на служителите във всички лечебни заведения в страната", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 4 години

Професорчето е най безхаберния лекар в медицинскта гилдия. Говори за болести, но акълът му е зает с мисли за мъжки ласки и закачки с мъже. Александровска палавница е той.

78

Анонимен

преди 4 години

Да отиде този *** 'специалист" и да обясни на всички от целия свят да не се притеснява. Няма такива ***. Има 4 случая в Плевен и Габрово без история на пътуване по света и без връзка помежду си. Статистически това означава, че са поне 5-6 предаване на вируса, което означава поне 200 заразени в България. И със всеки ден в който не се открива връзката между тези случаи заразените ще нарастват експоненциално. След две седммци като имаме епидемия, тоя мишок ша се скрие в дън земя.

77

Кра-кра

преди 4 години

Перничани немаме уода, за да не ни ръждясат уинкелите.

fallback