Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Увеличаващият се брой на мигрантите по гръцките острови сочи, че може да има нов прилив на мигранти към Европа, дори по-голям от този през 2015 година, предупреди германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер.
Oще по темата


Изказването му идва след пътувания до Турция и Гърция във връзка с напрежението за миграцията, след като миналия месец Атина предупреди за растящ брой пристигащи мигранти от Турция. Зеехофер призова и към по-голяма солидарност от европейските партньори.

"Много внимателно трябва да се анализират данните, сочени към момента. Трябва да обърнем внимание на предупреждението, както и да се поучим от миналото. Защото не бива да допускаме реакциите ни да закъснеят. Броят на нелегалните мигранти през последните месеци доста се увеличи", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по международна сигурност Димитър Гърдев

Той отбеляза, че повишеният риск от миграционни вълни е свързан с конфликтните райони, намиращи се в Близкия Изток - Сирия и операциите, провеждащи се там, както и напрежението в Либия.

През 2015 г. и 2016 г. Германия прие над 1 милион бежанци. Оттогава броят на пристигащите годишно намалява.

ЕС сключи споразумение с Анкара, която се съгласи да попречи на мигрантите да продължават към блока, а Брюксел обеща 6 милиард евро за подкрепа на бежанците в Турция.

Броят на пристигащите на гръцките острови обаче остава голям. Днес гръцката брегова охрана е прибрала 85 мигранти от малкия остров Фармакониси. От Самос, Кос и Лесбос са прибрани 89 души, а други 37 са открити близо до пристанището на Александруполис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Додо

преди 4 години

А може би въпроса трябва да бъде какво чака Европа, че не си върне охраната по границите?Отговор: Европа е превзета отвътре от сатанинския Кабал на Новия Световен Ред, който използва масовата миграция от третия свят като инструмент с цел сриване и подменяне на европейските народи и култури.

1

порко подрисоф

преди 4 години

кошарите сме ги приготвили, празни са, една сграда остана да се измаже само. баба ме(ркели)ца и фондация зайдел като кажат, отваргаме границите и ги пущаме. ше ашладисат младите моми, ше се справят с демографския недостиг, ше имаме не 53 завода за автомобили ами 520. това е държавничество.

fallback