Снимка НОВА

Всички деца от ромски произход в детска градина „Фантазия” във Велинград са били събрани в една група. Именно за нея отговаряла дисциплинарно уволнената учителка, заснета да бие и скубе 5-годишно момче. Това разкри по NOVA бащата на тормозеното дете Петър Томанов.

Той допълни, че на няколко пъти е искал да премести момченцето си в друга група, но не получавал съдействие от ръководството.

„През последните два месеца не го пусках да ходи на градина поради няколко причини. Хигиената беше на много ниско ниво. Прибирал се е с пъпки заради ухапване от животинки. Храната беше една и съща – само филии и супи”, разясни още Томанов ситуацията в детската градина.

„Казваше, че вече ще слуша, защото иначе леля Нели ще го затвори в тоалетната и ще го набие. То е по-палаво дете, заспива по-трудно”, поясни бащата. По думите му имало още две бити деца от същата група в детската градина.

Районният прокурор в Пазарджик Радослав Бакърджиев твърди, че до момента не е имало сигнали за насилие от конкретното учебно заведение. И поясни, че разделянето на децата според произхода им е недопустимо.
Според Бакърджиев възпитателката може да получи наказание затвор до 3 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase