fallback

Има подозрения, че на наша територия също е използвано химическо оръжие – нервнопаралитичното вещество "Новичок". През миналата година международното пространство се разтресе поради скандал за отравяне на бившия руски таен агент Сергей Скрипал именно с "Новичок".

Русия тогава отрече обвиненията, но много страни помолиха дипломатите й да напуснат.
Oще по темата


Световни медии съобщиха, че един от заподозрените извършители, агент на руското военно разузнаване, е бил в България по същото време, в което бизнесменът Емилиян Гебрев изпаднал в кома. Симптомите му били сходни с ефекта от "Новичок".

"Целият случай със Скрипал лъха във всички области на непрофесионализъм. Толкова ли е паднало нивото на извършване и разкриване на едно действие? Така разузнаването проваля реномето на собствената си държава. Абсурдно е да се обвинява Путин за случая "Скрипал“. Трябва кукувица да му е изпила акъла, за да даде съгласие за тази мисия, едва седмица преди изборите, които той със сигурност ще спечели", отбеляза бившият разузнавач ген. Тодор Бояджиев.

В студиото на "България сутрин" той посочи, че всички разузнавания допускат понякога да не следват точни указания - последният случай в саудитското посолство с Хашоги е пример за това.

"Предстоят ни избори, предстои битка – всичко е позволено, за съжаление. Това че запазихме неутралитет в началото на случая "Скрипал", е един от сполучливите ни външнополитически ходове", изтъкна още ген. Бояджиев пред Bulgaria ON AIR.

Премиерът Бойко Борисов днес се среща с британския посланик Ема Хопкинс. Срещата е от спешен порядък. На нея ще бъде обсъдена информацията, че един от замесените в случая "Скрипал" е бил в България по времето, когато е бил отровен бизнесменът Емилиян Гебрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 5 години

ГЕНЕРАЛ БОЯДЖИЕВ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ,ЧЕ АКО БЯХА ИЗГОНЕНИ КГБ АГЕНТИ ОТ СТРАНАТА НИ.ЩЯХМЕ ДА СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА СЕРИЯ ОТ АТЕНТАТИ.И ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА МУ БЛАГОДАРИМ!

31

Анонимен

преди 5 години

Всичко е рабута на цру-то

30

анонимен

преди 5 години

АБЕ НЯМА ЛИ С КАКВО ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ ТА ТРЪГНАХТЕ С НОВИЧОК. БЪЛГАРИЯ ВРИ И КИПИ ОТ ПРОБЛЕМИ, СКАНДАЛИ, КОРУПЦИЯ, КОНТРАБАНДА, НАРКОТИЦИ, УБИЙСТВА, МИЗЕРИЯ ИЛИ ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО. ЕТО КАК РАБОТИ ГЕРБ. НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ТАКИВА. ДА АМА НЕ. НАРОДА СЕ СЪБУДИ ГАЩНИЦИ И ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА. УСПЕХ.

fallback