Снимка: Булфото, архив

Убеден съм, че Русия ще се намеси в изборите в България. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

"Виждам какво се случва в държавите от ЕС. Какви са притесненията ѝ. В някои от министерствата в държавите членки се създадоха специални звена, които да работят точно за тази пропагандна дейност, която правят“, каза още Цветанов пред bTV.

Още по темата

Toй отказа да сподели позицията си за случая с Емилиян Гебрев, за който има съмнение, че е бил отровен с "Новичок".

"Имам една моя лична позиция, но не бих искал да я коментирам, защото представлявам парламентарна група. В тази посока ще се въздържа от коментар. Споделял съм всички мои виждания с премиера и хора, които имат отношение", заяви Цветанов. Той посочи, че винаги трябва да бъдеш ясен в позицията.

"В четвъртък ще има среща. Убеден съм, че така ще се избегнат всякакви спекулации. Трябва да разберем първо дали има съвпадение при посещенията на този служител на Русия в България и във Великобритания", посочи Цветанов.

"Великобритания е една от най-добре подготвените системи за сигурност. Хибридните атаки са факт от 2015-2016 г. Има 3 варианта за поднасяне на фалшива информация", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase