Видео 11.02.2019

Новичок следата: Връзка между случая Скрипал и Гебрев?

Има подозрения, че на наша територия също е използвано химическо оръжие – нервнопаралитичното вещество "Новичок". През миналата година международното пространство се разтресе поради скандал за отравяне на бившия руски таен агент Сергей Скрипал именно с "Новичок".

Русия тогава отрече обвиненията, но много страни помолиха дипломатите й да напуснат.
Още по темата


Световни медии съобщиха, че един от заподозрените извършители, агент на руското военно разузнаване, е бил в България по същото време, в което бизнесменът Емилиян Гебрев изпаднал в кома. Симптомите му били сходни с ефекта от "Новичок".

"Целият случай със Скрипал лъха във всички области на непрофесионализъм. Толкова ли е паднало нивото на извършване и разкриване на едно действие? Така разузнаването проваля реномето на собствената си държава. Абсурдно е да се обвинява Путин за случая "Скрипал“. Трябва кукувица да му е изпила акъла, за да даде съгласие за тази мисия, едва седмица преди изборите, които той със сигурност ще спечели", отбеляза бившият разузнавач ген. Тодор Бояджиев.

В студиото на "България сутрин" той посочи, че всички разузнавания допускат понякога да не следват точни указания - последният случай в саудитското посолство с Хашоги е пример за това.

"Предстоят ни избори, предстои битка – всичко е позволено, за съжаление. Това че запазихме неутралитет в началото на случая "Скрипал", е един от сполучливите ни външнополитически ходове", изтъкна още ген. Бояджиев пред Bulgaria ON AIR.

Премиерът Бойко Борисов днес се среща с британския посланик Ема Хопкинс. Срещата е от спешен порядък. На нея ще бъде обсъдена информацията, че един от замесените в случая "Скрипал" е бил в България по времето, когато е бил отровен бизнесменът Емилиян Гебрев.
 

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 5 месеца

ГЕНЕРАЛ БОЯДЖИЕВ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ,ЧЕ АКО БЯХА ИЗГОНЕНИ КГБ АГЕНТИ ОТ СТРАНАТА НИ.ЩЯХМЕ ДА СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА СЕРИЯ ОТ АТЕНТАТИ.И ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА МУ БЛАГОДАРИМ!

34

Анонимен

преди 5 месеца

Всичко е рабута на цру-то

33

Waffen SS

преди 5 месеца

Ама как да не знаете,нали руснаците са отровили и Сократ ,като са го напилии с бучиниш,а да беше само той.Та нали спретнаха и убийството на Юлий Цезар и Октавиан Август