Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Видео 14.01.2019

Интелектуалци подкрепят Каракачанов срещу ромите


Група интелектуалци написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което настояват той да подкрепи вицепремиера Красимир Каракачанов и да бъдат предприети мерки срещу посегателства над обикновени български граждани.
Още по темата

Акад. Стефан Воденичаров, който също се е подписал в подкрепа на писмото, обясни в "България сутрин", че интелектуалците не подкрепят личността Красимир Каракачанов, а зам.-министър председателят на България.

"Каракачанов засяга една болезнена тема. Насаждането на злоба между българските граждани е ужасно. Преди една година създадохме сдружение "Единение", но всичко се руши. Всякакви опити за обединение биват разбивани", сигурен е акад. Воденичаров.

Според него проблемите, които са се натрупали в България в последните 30 години, нито един управник не е поискал да ги погледне и да ги реши.

"Млади необразовани хора постъпват по много отвратителни начини. Тези младежи не са възпитавани вкъщи, не са образовани, нямат трудови навици. В писмото има няколко предложения - не може да бъдат социално подкрепени хора, които не създават възпитани граждани", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Все пак акад. Воденичаров смята, че е крайно време държавата да седне и да помисли как да бъдат решени проблемите с ромите у нас, преди положението да е станало твърде късно и необратимо.
 

Коментари Напиши коментар

23

Съседа

преди 6 месеца

Симеонов и Каракачанов вечно говорещи глупости. Това е единственото добро което чувам от Каракачанов за което го подкрепям. Но за съжаление вече 30 години само се говори а нищо не се прави. Някой от управляващите може ли да отговори има ли смисъл да си плащаме осигуровки? Да хрантутим служители и ромчета, а на старини да чакаме за жълти стотинки. За здравните осигуровки също, ромите 99% неосигурени, а от тях не може да се вредиш в болниците. За раждането също от нас искат 1000 лв. от тях не...

22

Анонимен

преди 6 месеца

Тия "интелектуалци" не са ли червените хрантутници от БАН ? Що грешна народна пара са изпапали тия "интелектуалци".
Всичките са с 2500 лева пенсия плюс заплатита им като "академици" около 6-7 хиляди лева плюс участие в различни бордове. И насреща не са дали НИЩО в полза роду.

21

Ддд

преди 6 месеца

Виждали ли сте ром с кирка и лопата?