Президентът се срещна с превозвачи тези дни. Снимка: БТА
fallback

Президентът Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни по повод проблемите с т. нар. пакет "Мобилност".

Oще по темата

"Предложените към днешна дата за гласуване текстове са несправедливи за България. Предвидените законодателни промени са в разрез с устоите на единния европейски пазар и нарушават принципите за свободното движение на стоки, хора, услуги и капитали в рамките на Общността", заявява в писмото си до Антонио Таяни българският президент.

Според държавния глава, формираният общ подход по текстовете и включените мерки дискриминират българския транспортен бранш.

"България ще претърпи сериозни загуби и икономическото ѝ изоставане от останалите страни-членки ще се задълбочи. Тежкотоварният автомобилен бизнес в България има огромно значение за икономиката на нашата страна, както като принос към брутния вътрешен продукт, така и като трудова заетост", пише още Румен Радев.

В писмото си българският държавен глава заявява, че застава зад исканията на българските автомобилните превозвачи.

"Изразявам своята подкрепа към тяхната позиция. Справедливите им искания следва да бъдат разгледани, а внесените от българска страна законодателни предложения по Пакета Мобилност 1 – отчетени", категоричен е в писмото си президентът.

Държавният глава изразява своята убеденост, че Пакетът Мобилност 1 ще бъде финализиран на основата на справедливи и балансирани решения, като се зачетат основните принципи на ЕС и правилното функциониране на Европейския вътрешен пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

преди 5 години

"РАДЕВ ПИСАЛ НА ТАЯНИ...".....ХА,ХА,ХАААААААААА...ПИСАЛ МУ Е :"...БЪЛГАРИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СПЯТ ПО КАБИНИТЕ НА КАМИОНИТЕ СИ , ВЪШЛЯСАЛИ И НЕМИТИ, ДА ПРАВЯТ ЧЕРНИ КУРСОВЕ В ЕС , ЗА ДА БОГАТЕЯТ БАРОВЦИТЕ ИМ, И ДА ПОЛУЧАВАТ ЗА ТОВА ПО 2000-Э/мес. , ДОКАТО ХОРАТА РАБОТЯТ ЗА ПО 5000-Э/мес. В ЦЕЛА ЕВРОПА И СПЯТ ПО ХОТЕЛИТЕ С ЕКСТРИ И РУМСЕРВИЗ!"ПИСАЛ НА ТАЯНИ ---" ...БЪЛГАРИТЕ ДА ГИ ТРЕТИРАТ , ...КАТО "РОБИ"...ГОООЛЕМО ПИСМО , ГОЛЕЕЕЕЕМА ГРИЖА ЕЙ....!

19

Анонимен

преди 5 години

До Фани, или както и да си:Ти за кого милееш за държавата България, или за личността на шофьора? Защото ако за човека /шофьора / е по изгодно да се премести в Германия със семейството си и там получава двойно заплащане за същата работа и семейството му се чувства по добре от колкото в България? Ти Фани искаш да бъде патриот и да се откаже да живее по добре и да бъде изстискван като лимон от българските мутри! Ти би ли го направила? По добре кажи на мутрите да започнат да ги уважават и да им

18

Scania

преди 5 години

Знаете ли как се живее в камион 3 месеца? Виждали ли сте бг. шофьор по фирми и паркинги? Колко семейства успяват да се съхранят?БВП е важен, но да бяхте помислили за развитие и на други отласли, а не всеки безработен мъж от малки градчета и селца - шофьор. Ако това ви е концепцията за развитие на икономиката БРАВО!Ако трябва да се паркират регистрираните камиони в България, има ли място за тях?

fallback