Снимка: Архив, Булфото
fallback

2024 г. е срокът за изграждане на АМ "Хемус", а 2023 г. е срокът за завършване на АМ "Струма", включително и участъкът през Кресненското дефиле, съобщават от АПИ.

Председателят на Агенцията Инж. Светослав Глосов посочи, че през 2021 г. по договор трябва да завърши лот 3.1 в участъка от Благоевград до Симитли, на който се работи много усилено по основното трасе.

Oще по темата

"Предстои и изграждането на тунела при Железница, но в момента процедурата се обжалва. В зависимост от съдебното решение и класирането ще бъде определен изпълнителя. Ако класираният на първо място участник се откаже, тогава изпълнител ще бъде следващият в класирането. До този момент определеният на първо место участник в процедурата "Джи Пи Груп" не са направили официален отказ от изпълнение на проекта", съобщи инж. Глосов.

"До 2024 г. е срокът за изграждане на АМ "Хемус" и правителството е поело ангажимент автомагистралата да бъде завършена, каза инж. Глосов. По повод осигурените целеви средства от бюджета за финансирането на проекта той подчерта, че не трябва да има съмнения относно прозрачността при усвояването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

До До 40Така беше щото НАТО бяха готови да нападнат България както в 1919 г.

41

Анонимен

преди 5 години

Слави,ако се кандидатира и обещае 3 магистрали и две тангента 100%ще ги бие на изборите.

40

До 40

преди 5 години

За 45 години построиха 60 километра до Правец.Когато ,,другите държави " строяха аутобани/пример Дания,Норвегия/ ние строяхме,,зрял социализъм" и вдигахме лозунги / има и много важно нещо за един аутобан ,така наречената възглавница .Във Германия на места тя е над два метра на няколко слоя,за да може да издържа и на танкове .Те си имат основата,а ние от каква база тръгнахме-макадам,павета и кър!Те и какви тунели и виадукти имат,а ние един виадукт 630 метра го строихме 14 години от86 до 99та

fallback