Снимка: Bulphoto, архив

Правителството одобри допълнителни пари за армията и за строителството на АМ "Хемус" на едно от последните си заседания за 2018-а.

За военните днес се отпускат допълнително общо 113 млн. лева, а заедно с одобрените 134 млн. лв. от миналото заседание стават 247 млн. лв., информира военният министър Красимир Каракачанов пред колегите си и пред висши военни, които присъстваха на заседанието.

"Правете конкурси, казармите, сградите, не са правени от десетилетия сигурно", заръча премиерът Бойко Борисов.

Парите ще отидат за осигуряване на експлоатацията на пет вертолета "Кугър", за поддръжката на вертолети Ми-17 и самолети "Пилатус", за резервни части, ремонт на сгради, информационни системи и др.

МРРБ пък получава над 1.3 млрд. лв. за 134 км от магистрала "Хемус" между Боаза и пътя Русе-Велико Търново.

"Участъкът е изключително важен за развитието на пътната инфраструктура в Северна България. С построяването на отсечката ще се повиши безопасността на движението и ще се постигне максимална скорост", информира ресорният министър Петя Аврамова.

Общата дължина на аутобана от София до Варна е 420 км, от които са изградени 170, а други участъци са в процес на изграждане.

На заседанието на Министерския съвет присъстваха кметове на общини от Северна България. "Хемус" по времето на друго управление беше извадена от възможността да бъде финансирана от европейски програми, а ние искаме процесът да го направим необратим и после да няма някой, който да каже: "Няма пари", се обърна към тях Борисов и напомни, че допълнителните пари са събрани от борбата с корупцията и контрабандата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase