fallback

Общ преглед

Протест на миньори и енергетици от Мини "Марица Изток" и ТЕЦ "Марица Изток" се проведе в столицата. Хората искат държавата да им гарантира работата в комплекса, който е пред финансов колапс.

Oще по темата

Протестиращите се опасяват, че заради ограниченията на допустимото замърсяване с въглеродни емисии ще останат без работа. В сряда министърът на енергетиката Теменужка Петкова ги увери, че държавните предприятия ще продължат да работят нормално.

Тя уточни още, че се очаква към тях да се получи безсрочно изключение от новите екоправила. Държавният глава Румен Радев също коментира темата.

В свой пост във Facebook той сподели, че България подкрепя споразуменията за климата и за опазването на околната среда, но същевременно мерките следва да се запазят в рамките на постигнатите вече договорености. Радев заяви, че България не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката.

Протестът днес преминава в шествие, което ще мине през основни министерства като това на икономиката, енергетиката, околната среда и водите. Ще мине през КЕВР и през представителството на Еврокомисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Мега миньор

преди 5 години

...колегата..постоянна суровина. От софето ли си невежо...сигурно...потен вода пил ли си...а там смога как е ...чистичко ли ти е ...дишаш ли чист въздух...а така...тука смог не сме виждали...мислиш ли че един град с индустрията си и автомбилите цапа по малко. *** народ израстнал в семейство на работници бедняци и гордо се наричаме отрудени селяци...вместо да си пазим независимостта и да продаваме...ооо да продаваме ток,ние искаме всичко да затрием. Софиянче затваряме ги и от10 да 18 си без ток

14

Мега миньор

преди 5 години

Хитреци плесвам ва на ред и на нашенски сленг...платени а...палячоо работим тук и живеем тук ...искаме си работните места. Оня щял да се захранва с фотоволтаици...виж как пече на вън...доста киловати имаш за днес. Може ли да имаме ресурс,богатство за 60 години напред и сами да го прецакаме. Искаш газ и чистичко ли и батерийки ли...да плащаш на путин и араби и всяква *** ли. Защо германия и всички други не се отказват...щото знаят цената и ползата от тези въглища. Най евтината и както каза...

13

Скептик

преди 5 години

Докато не скочат хората, на (евро)чиновника няма да му дойде акъла.

fallback