Общ преглед

Протест на миньори и енергетици от Мини "Марица Изток" и ТЕЦ "Марица Изток" се проведе в столицата. Хората искат държавата да им гарантира работата в комплекса, който е пред финансов колапс.

Още по темата

Протестиращите се опасяват, че заради ограниченията на допустимото замърсяване с въглеродни емисии ще останат без работа. В сряда министърът на енергетиката Теменужка Петкова ги увери, че държавните предприятия ще продължат да работят нормално.

Тя уточни още, че се очаква към тях да се получи безсрочно изключение от новите екоправила. Държавният глава Румен Радев също коментира темата.

В свой пост във Facebook той сподели, че България подкрепя споразуменията за климата и за опазването на околната среда, но същевременно мерките следва да се запазят в рамките на постигнатите вече договорености. Радев заяви, че България не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката.

Протестът днес преминава в шествие, което ще мине през основни министерства като това на икономиката, енергетиката, околната среда и водите. Ще мине през КЕВР и през представителството на Еврокомисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар