15

Мега миньор

преди 5 години

...колегата..постоянна суровина. От софето ли си невежо...сигурно...потен вода пил ли си...а там смога как е ...чистичко ли ти е ...дишаш ли чист въздух...а така...тука смог не сме виждали...мислиш ли че един град с индустрията си и автомбилите цапа по малко. *** народ израстнал в семейство на работници бедняци и гордо се наричаме отрудени селяци...вместо да си пазим независимостта и да продаваме...ооо да продаваме ток,ние искаме всичко да затрием. Софиянче затваряме ги и от10 да 18 си без ток

14

Мега миньор

преди 5 години

Хитреци плесвам ва на ред и на нашенски сленг...платени а...палячоо работим тук и живеем тук ...искаме си работните места. Оня щял да се захранва с фотоволтаици...виж как пече на вън...доста киловати имаш за днес. Може ли да имаме ресурс,богатство за 60 години напред и сами да го прецакаме. Искаш газ и чистичко ли и батерийки ли...да плащаш на путин и араби и всяква *** ли. Защо германия и всички други не се отказват...щото знаят цената и ползата от тези въглища. Най евтината и както каза...

13

Скептик

преди 5 години

Докато не скочат хората, на (евро)чиновника няма да му дойде акъла.

12

C

преди 5 години

Има инсталации за пречистване на изхвърленото от горенето на въглища. Не че вярвам във мантрата за лошия карбон. Животът ни е на база карбон: обмяна, фотосинтеза.. всичко е благодарене на този природен газ. Въглищата са евтин и постоянен източник на ток, имат голямо енергоотдаване. Възобновяемата енергия е с много падове и пикове които енергийните мрежи не могат да издържат. Затова трябва да има ПОСТОЯНЕН източник - въглища или атомна иначе отиваме в каменната ера. За сега е така.

11

Анонимен

преди 5 години

Нали герб са големи еколози и вдигнаха данъците за старите коли и въведоха рекета "Бонус-малус". Мутрите от 90-те нямаха толкова фантазия да измислят такива рекети.

10

Анонимен

преди 5 години

Рудника има автобуси дете малоумно !С какво мислиш че се движим до работа ?С каруци ?

9

House M.D.

преди 5 години

А кой ви плати автобусите?

8

Анонимен

преди 5 години

Тец 2 е държавен мамоумници !Какви американски тецове *** ?!

7

Анонимен

преди 5 години

Че с какви униформи трябва да бъдем ?Всички сме биле нощна смяна и директно от мините идваме в София !Ако фалират мините чак в София ще усетите !Ние си пазим хляба!

6

Ония дето убиха Исус

преди 5 години

Целта на квотите и съответно огромните глоби за мръсен въздух, както и забраната за горене на дърва, и въглища е само една - да купуваме скъп газ от Израел - за да обогатяваме евреите! Това е добре да се знае.

5

Активист на БКП

преди 5 години

Точно заради тия от американските тецове цената на тока е висока !!! Никаква подкрепа за американските слуги !!!

4

Нова Загора

преди 5 години

Зелена енергия в България няма!Елате и вижте инсталацията за биогаз на фирма Градус в Нова Загора. Градът вони. Институциите си прехвърлят отговорността по сигналите за миризми като горещ картоф и потъват в бюрокрация без реално да решат проблема. В България всичко е в интерес на парите, но не и за опазване на околната среда.

3

Анонимен

преди 5 години

До gkhkДа се залита в еко фанатизъм е глупаво и пагубно, но тук имаме другата крайност. Така е въглищните електроцентрали са проблем, те замърсяват прекалено, а в същото време не са достатъчно ефективни. Въпроса днес е че тълпата диктува дневния ред, няма разум, няма стратегия, раздаваме пари, привилегии и утопични надежди. Въобновяема енергия в комбинация с ядрена така са идеалния микс, само първото към днешна дата е невъзможно да ни задоволи енергийните нужди.

2

gkhk

преди 5 години

Опазването на климата и въглищата са взаимоизключващи се. Фосилните горива са големият замърсител в света и най-мръсната част от тях са въглищата. Професията миньор е отживелица. Идва времето на възобновяемата енергия и ролята на държавата е да създаде стимули за навлизането на фотоволтаици, вятърни централи, геотермална енергия и електромобили. Това е бъдещето. Сами избираме дали да бъдем сред пионерите в проямната или да останем в групата на изостаналите, с отровени земи, въздух и води.

1

Анонимен

преди 5 години

И това ако не е платен протест? Само им вижте униформите.