Снимка: Facebook
fallback

Зад убийството на Виктория Маринова вероятно стои човек с тежки деформации. Но тепърва ще се установява дали задържаният Северин Красимиров има психично заболяване, коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Дружеството на психолозите в България Пламен Димитров.

Oще по темата

По думите му не е рядкост у нас хора да имат по няколко профила в социалните мрежи, така както и Северин. Това именно говорело за желание човек да бъде анонимен.

Агресията срещу Виктория Маринова може да бъде отключена дори само с една реплика или просто пренебрежение.

По думите на Пламен Димитров обаче, поставянето на всички хора с психични проблеми под общ знаменател е грешно, защото 99% от тях не били опасни за обществото.

"Депресиите са навсякъде около нас и ние ги виждаме по един или друг начин, а хората развиват все повече самоубийствено поведение", смята той.

Според сттистиките 450 милиона души по света страдат от психични заболявания, а българите най-често страдат от тревожни разстройства, като жените и децата са най-уязвимата група.

"Затова са нужни промени в политиката, ресурсните обезпечения, за да се осигурят качествени грижи. Практиката иска институционална рамка и грижа", призова психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

anna

преди 5 години

Ако убият някой журналист, който разследва, ще е ясно защо, и даже и най-простите няма да повярват на история като тази. Ако обаче искат показно убийство, за да сплашат - какво по-добро от провинциална журналистка, която преди една седмица се е проявила като "смела".

57

Една българка

преди 5 години

До 18719Толкова сте точен

56

18719

преди 5 години

Защо се втвърдява усещането, че някой иска да повярваме, че е станало спонтанно, а извършителят е социопат, психопат? Просмука се, че е имал приятелка, че са били на дискотека, бил е задоволен. Майка му рблоти в Германия - не е беден. За заболяването и хапчетата, които не пиел, да го оставим. Цели села имат диагноза и пият хапчета. Тренирал бокс. Това с пияната глава и непомненето да го забравим. Всичко си спомня. Въпросът е дали ще сподели кой му е поръчал и какво му е обещал срещу тази "услуга

fallback