fallback

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

Зозо

преди 5 години

До Ким Чен УнСорос ли дойде да изнесе държавния резерв и житото бе ***? Сорос ли взе кредити или *** - кредитни милионери? Срам нямате, да горите в пъкъла!

230

Баба Генка

преди 5 години

Winter is coming,бабета,цепете дървата.

229

Анонимен

преди 5 години

До Ким Чен Ун 241Точно така стана с Жан Виденов, той не искаше да предаде България и да подпише плана "Ран-Ът", затова му направиха супер-инфлация и го свалиха от власт.След него Луканов подписа смъртната присъда на страната ни, дори се говори , че е изнасял злато в западни банки!!Но тука, 80 % от хората са овце................само дето не пасат трева, ами вярват на демократичните лъжи.

fallback