Видео 12.09.2018

Задава се тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Коментари Напиши коментар

239

Анонимен

преди 7 месеца

Тук където живея няма зими....... и аз ли съм виновен за повишението?

238

Ким Чен Ун

преди 7 месеца

До Да добавя Жан Виденов го гътна Сорос щото му се опъна като искаше да запази фабриките и заводите държавни и така да осигури работа на хората .Но дойдоха трима души от Лос Говедарос единият беше с маска на окото и намериха дузина предатели като Андрей Луканов и с Виденов и държавата се свърши ,та така и до днес . И тезата за по малко държава добре работи в услуга на олигарсите ,крадците и разбойниците ,а ние бедни по бедни най бедни в цяла европа .

237

Ким Чен Ун

преди 7 месеца

До Така е Абе другите работили здраво защото свалиха гащите пред Хитлер и той не им съсипа икономиките .А България до преди 9 септември си беше една предимно земеделско селска държава с малки фабрики по градовете който са работили само за вътрешното потребление и никакъв износ с изключение на животински и земеделски стоки .А заводи никакви не е имало .Така че твоето сравнение за многото работа не лови декиш тук .Ама то затози период си има и статистика и всеки може да я види .