fallback


Лабораторни тестове са показали, че има недопустим материал в асфалта на пътя София-Своге, където тежко катастрофира автобус, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ по повод катастрофата, станала на 25 август и взела 17 жертви.
Oще по темата


В неделя бяха взети проби от асфалта по опасния участък. Днес регионалният министър разкри, че в този асфалт е открит варовик, което е недопустимо.

"Характерното за тези материали е, че имат склонност да се полират, обясни министърът. Съгласно нормативи и спецификация този материал е недопустим за влагане в асфалтови"я слой, камо ли в неговата износваща част", допълни министърът.

Нанков отбеляза, че според документите, подадени към Агенция "Пътна инфраструтура", пътят отговаря на нормативите.

Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени действия.

Гаранцията на ремонтирания път важи от датата на въвеждане в експлоатация - 27 декември 2016 г. и е две години, т.е. до 27 декември 2018 г., посочи Нанков. Тъй като фирмата е отказала да отстрани дефекти на пътя, участъците ще бъдат ремонтиран за сметка на АПИ, отбеляза министърът.

Интересни ще са данните и от трафик камерите по време и след инцидента, каза Нанков, цитиран от БТА. Тези данни ще бъдат предоставени на следствието.

Може за БСП да не е важно коя е фирмата, ремонтирала пътя, но за следствените органи и за хората е важно, отбеляза министърът. Той пое ангажимент всички длъжностни лица, които имат отношение към инцидента с действията или бездействията си, да носят отговорност.

Според министъра БСП не са се посвенили днес да политизират трагедията с катастрофиралия край Своге автобус. От ГЕРБ изказаха отново съболезнования към близките на загиналите в катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 5 години

Бесепарската избирателна маса пак много яко се е активирала. Говорят се простотии на килограм. Правителството дава пари, някой ги краде и не си върши работата както трябва И веднага решавате че правителството е виновно, така ли? Досега се движехте по перфектни пътища, така ли? Всичко беше цветя и рози? Просто да ви е ясно един път завинаги - някои хора трябва да се отучат да крадат толкова зверски И не става въпрос за правителството.То работи с това, с което разполага. А ако то е нефелно...

115

Анонимен

преди 5 години

Е открихте топлата вода! Страшна работа. Направо направихте велико откритие, че при подобни ремонти, независимо дали на пътища, градски улици или подобни се крадат парите от изпълнителите, най -вече като се купуват по -евтини и некачествени материали.Това е повсеместна практика. да ви поканя в моя град в който скоро се правиха ремонти на улиците да видите в какво състояние са повечето от тях. Още някоя и друга година и съвсем ще са аут. И кой е виновен? Герб? Не. И няма да гласувам за мутри

114

"Инерт. м-ли-Ям

преди 5 години

Трошен варовикФракции: 0/40 мм; 0/63мм; 12/16 мм; 4/11,2 мм; 5/10 мм; 10/60 мм, 20/60 мм и др.Приложения:трошен варовик до фракция 4-11,2 мм - в пътното строителство5-10;10-60 и 20-60 за сероочистване, пътното строителство

fallback