Снимка: БТА
fallback

Омбудсманът Мая Манолова ще препоръча на премиера Бойко Борисов предприемане на спешни мерки и създаване на междуведомствена комисия, която да направи независима проверка в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Oще по темата
Манолова ще сезира и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Това е станало известно днес по време на заседание на временната комисия в Народното събрание, която разглежда сигналите на Николай Колев-Босия за злоупотреби при получаването на шофьорски книжки.

Манолова се ангажира с казуса, след като Николай Колев-Босия се обърна с жалба до институцията, съобщиха от пресцентъра й.

"Ще настоявам в комисията, която ще направи проверка в автомобилната администрация, да бъдат включени и част от протестиращите, както и докато тя тече, лицата, които са в различни процесуални качества - обвиняеми или подсъдими, да бъдат отстранени от работа", е била категорична Манолова.

По думите на омбудсмана от започнатите различни наказателни производства има 20 подсъдими лица и десетки обвиняеми, но нито един осъден до момента, което е "абсолютно необяснимо за българските граждани".

Манолова е цитирала данни, според които от 13 юни - денят, в който Николай Колев обяви гладен протест до днес - 13 август, по пътищата са загинали 122 души.

"Причините за произшествията на пътя с фатален край са различни. Това, което очакват гражданите, е отговорно отношение от страна на държавата и от страна на институциите. Според мен това е и същността на исканията на г-н Колев - отговорност и почтена работа от страна на институциите. Гражданите очакват производството на фалшиви шофьорски книжки и производството на негодни шофьори да бъде преустановено", е заявила тя.

Манолова е обявила, че трябва да се вземат спешни мерки, тъй като Николай Колев-Босия е в тежко състояние, а темпото, с което работи временната комисия, е притеснително.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

?!

преди 5 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

9

Шабан Шаулич

преди 5 години

Аферим ,Манолова,машалла !!! Супер маце си !

8

Манол

преди 5 години

Хора загиват навсякъде по света в автокатастрофи. И техните книжки ли са купени? Откъде мая знае, че причината за катастрофите е това, че някой си е купил книжка? Книжката не кара колата!По отношение на другите абсурди в изказването и, отстраняване от работа става само по решение на съда! Откъде накъде разни клошари, ще си играят на разследващи, при положение, че босия настояваше да не се дава думата на обвиняваните от него! Тоя времена, да те обвиняват и да нямаш право на защита, свършиха!

fallback