Снимка: Архив, БТА

Депутатите подхващат фалшивите шофьорски книжки. До това се стигна, след като в средата на юни известният дисидент Николай Колев – Босия обяви гладна стачка заради купуването на свидетелствата за управление на моторни превозни средства, което според него е причината за много жертви по пътищата.

Още по темата

Освен това дисидентът поиска и оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на настоящия парламент.

В понеделник Колев поиска президентът да организира кръгла маса от граждани, които да заменят политиците и да изготвят процедури за съставянето на програмен парламент и правителство.

След среща с Босия в началото на седмицата шефката на парламента Цвета Караянчева обясни, че ще поиска да бъде формирана временна комисия в НС за купуването на книжки.

А след гласуването на предложението й в пленарна зала тя стана факт. Новата временна анкетна комисия беше подкрепена днес единодушно с 109 гласа "за".

Депутатите решиха, че в състава й влизат петима депутати – един председател и четирима членове от всяка парламентарна група. Шеф на комисията ще бъде депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Членове на комисията са Иван Иванов от БСП, Ихсан Халил от ДПС, Андон Дончев от "Воля" и Атанас Стоянов от "Обединени патриоти". Очаква се комисията да приключи работа до един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase