Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Общ преглед

Николай Колев - Босия напусна заседанието на временната парламентарна комисия, която Народното събрание създаде, за да провери твърденията му.

Депутатите, които са нейни членове, се събраха за първи път, за да обсъдят исканията на дисидента – оставка на транспортния министър Ивайло Московски заради фалшивите шофьорски книжки.

В началото на заседанието председателят на комисията Станислав Иванов съобщи, че народните представители имат една седмица, за да се запознаят с изявленията на Босия.

Още по темата

Това ядоса общественика, който стана, удари по масата и си тръгна. Босия обясни, че фактите му не подлежат на дебати и не трябва да бъдат тълкувани. Той поиска те да бъдат взети под внимание в рамките на 24 часа, съобщи "Фокус".

След като заседанието продължи Иван Иванов от БСП призна, че от опозицията са притеснени за здравословното състояние на Босия.

Дамян Войновски от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" коментира, че Агенцията няма правомощия за разследване на корупционни практики, но всеки сигнал се разглежда и се изпраща на компетентните органи.

"Ние непрекъснато усъвършенстваме системата за провеждане на изпитите. На всяка една констатирана слабост - реагираме моментално", обясни той.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев се възмути и обяви, че не може в комисия някой да тропа по масата и да казва, че това са аргументите и фактите.

Васил Пиронков от Националното сдружение на автобусните превозвачи в България призова Босия да преустанови стачката си. Според него Николай Колев поставя правилни въпроси, но е подведен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар